Ce tipuri de coafura sunt potrivite in functie de forma fetei

Ce tipuri de coafura sunt potrivite in functie de forma fetei

Cunoasterea formei fetei tale este foarte importanta. Astfel poti descoperi ce make-up-uri si coafuri ti se potrivesc incat sa iti puna atuurile in evidenta, dar si cum sa maschezi anumite aspecte care nu iti plac sau care nu te avantajeaza. Ai patit vreodata sa mergi la un salon cu o poza a unei celebritati de la Hollywood pe care o indragesti spunand stilistului ca iti doresti o tunsoare exact ca a ei? Mai apoi plecai de acolo deloc multumita, cu siguranta fara vreun vibe de celebritate. De vina nu era stilistul, ci insistenta ta de a avea acea tunsoare desi nu se potrivea formei fetei tale. Fiindca echipa de stilisti a celebritatilor stiu precis ce li se potriveste si ce nu.

Este indicat ca inainte de a cauta tunsori pe Google si a te duce la salon spunand cu incredere “Exact asa sa fie!” sa consulti un ghid de recunoastere a unghiurilor si formei fetei tale, astfel incat sa nu iesi de acolo plangand si dand vina pe stilisti. Desi ei au datoria de a te avertiza ca nu o sa iti stea bine cu ceva anume, unele cliente nu tin cont deloc de cele spuse, iar mai apoi regreta. Vei descoperi de aici care sunt cele mai comune forme ale fetei si ce tunsori se potrivesc pentru acestea. Astfel vei putea mai apoi sa cauti tunsorile care sa fie perfecte pentru fizionomia fetei tale.

Forme comune ale fetei si cum se stabileste aceasta

Printre cele mai comune forme ale fetei se enumera cea ovala, rotunda, patrata, inima si alungita. Unele persoane au trasaturi proeminente si isi pot da seama mai usor de forma fetei. Iar alteori, o greseala comuna pe care o fac persoanele este sa presupuna ca fetele lor sunt rotunde. Este posibil sa fii bolfos si fara sa ai forma fetei rotunda! Pentru o stabilire corecta a formei fetei este important sa tinem cont de linia parului, latimea si lungimea fetei, dar si linia maxilarului.

Inca nu iti dai seama ce forma a fetei ai? Foloseste acest truc simplu:

  1. Prinde-ti parul la spate cu un elastic sau utilizeaza o bentita.
  2. Utilizeaza un creion cosmetic de ochi sau buze, privindu-te in oglinda si trasand lent un contur, urmand linia parului si barbiei
  3. Acum poti observa care este forma fetei tale!

Ce tunsori sunt potrivite pentru forma fetei

Forma ovala - Indrazneste sa incerci noi coafuri fiindca esti o norocoasa! Conform stilistilor aceasta este forma ideala, fiind extrem de versatila, proportiile fetei fiind simetrice. Deci poti incerca aproape orice tunsoare sau coafura. Lungimea fetei este mai mica decat latimea, iar linia maxilarului mai ingusta, usor alungita. Sunt indicate coafurile ce ofera luminozitate chipului. Bucle lejere sau stranse, par in valuri, par drept, impletituri, ti se potriveste orice, inclusiv tunsori scurte tip pixie. Alege de la noi ondulatoare de par profesionale cu care sa creezi coafuri sofisticate daca parul tau este natural drept.

Forma rotunda - Desi femeile cu forma fetei ovala au avantajul versatilitatii, cele cu forma rotunda au avantajul tineretii! Aceasta forma este una gingasa si de cele mai multe ori femeile arata mai tinere. Lungimea si latimea fetei este la fel, nu exista unghiuri sau colturi proeminente. Obiectivul principal este sa aduci lungime fetei tale, sa o faci sa para ovala. Nu te ascunde in spatele unui par cu mult volum, nu va face decat sa iti lateasca fata. Pentru aceasta forma a fetei este ideal parul drept, de lungime medie sau lunga. Alege de la noi placa de indreptat parul potrivita pentru parul tau. Daca iti prinzi parul in coada la spate, lasa cateva suvite libere sau doar una pe partile chipului. Acest truc va scurta din latimea fetei, iti va oferi un aer misterios si senzual. De asemenea tunsorile asimetrice cu breton si boburile lungi se potrivesc la fel de bine.

Forma patrata - Aceasta forma a fetei este una larga, fruntea, pometii si linia maxilarului sunt aproximativ egale. Aceste linii dure pot fi estompate de tunsori filate, in scari, onduleuri, bretoane asimetrice pe o parte. Parul drept este de asemenea indicat oferind lungime fetei. A se evita buclele bine definite, dar daca esti fana a acestora le poti incerca pe cele mai lejere. Alege de la noi un ondulator pentru bucle lejere.

Forma de inima - Aceasta forma este mai larga la linia parului si are o barbie mica si ingusta, de cele mai multe ori ascutita. Pentru aceasta forma tunsoarea ideala este pana la lungimea umerilor, adaugand volum partii de jos a fetei. Cararea pe o parte te avantajeaza mai mult. Incearca buclele lejere care adauga o nota de eleganta si profunzime lookului sau bretonul asimetric ce sporeste iluzia unui chip alungit. Evita parul indreptat cu placa.

Forma alungita - Aceasta se aseamana cu forma ovala, doar ca este mai lunga. In acest caz fruntea si barbia au cam aceeasi lungime. Obiectivul principal este de a adauga latime fetei, pentru a echilibra lungimea. Buclele sunt prietenele tale! O celebritate pe care sigur o cunosti este Sarah Jessica Parker - actrita care o interpreteaza pe Carrie Bradshaw. Nu-i asa ca ii sta fabulos cu acea coafura? Alege de la noi un ondulator conic sau un ondulator pentru bucle afro pentru a arata la fel. Evita parul drept si tunsorile foarte scurte sau care incadreaza fata alungita.

Acum ca ai aflat ce ti se potriveste noi te asteptam cu aparatele de stilizare perfecte pentru a obtine aceste coafuri!